Producten voor ontbijt en de lunch werden op de woongroepen van Amarant zelf in de blender zo fijn mogelijk gemalen en aangelengd met water, thee of sap. Het resultaat: sterk verlies van smaak en voedingswaarde. Bovendien kostte het de leiding vaak veel tijd om maaltijden op deze manier te bereiden. In samenwerking met de HAS Hogeschool in Den Bosch ging het ontwikkelteam van Puur Culinair aan de slag. De nieuwe voedingslijn moest gezond zijn, met een goede voedingswaarde, en vooral veel smaakvoller. Ook wilde Amarant een consistente output: producten zouden altijd dezelfde smaak en structuur moeten hebben. Ze zijn om tafel gegaan met diëtisten en logopedisten én uiteraard met de bewoners zelf. Via meerdere proefrondes kwam Puur Culinair uiteindelijk tot een nieuwe productenlijn: Moe’s. De producten zijn fijngemalen, smaakvol en gezond. Zo houdt de begeleiding de handen vrij om meer persoonlijke aandacht te geven aan de cliënten. Goed eten is gewoon enorm belangrijk voor de kwaliteit van leven.
Kijk voor meer informatie op Amarant - Puur culinair: optimale verbinding tussen cliënt en voeding.
Dit initiatief behoort tot de goede voorbeelden. Een initiatief dat niet het kenmerk good practice krijgt omdat een analyse van het verlagen van de zorgkosten (nog) niet mogelijk is, maar wel bijdraagt aan betere zorg.